پرسش پاسخ های حقوقی

ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام سه سال بعد از مختومه شدن

جواب های وکلای پایه یک دادگستری را در لیست زیر مشاهده میکنیم

  • با سلام جای نگرانی نیست ، با توجه به اینکه مدت تعلیق به اتمام رسیده است جهت اتخاذ تصمیم ، پرونده مجدد ثبت گردیده .
  • درو بر شما جای نگرانی نیست.اقدامات اداری و دفتری در اجرای احکام سبب ثبت مجدد شده،پیروز باشید
  • سلام نگران نباشید چون مدت تعلیق شما تموم شده باید پرونده به بایگانی راکد رود
  • با سلام موضوع نگران کننده ای نیست جهت اطمینان موضوع را از اجرای احکام پیگیری نمایید
  • با سلام بهتر است حضوری پیگیری بفرمایید
  • با سلام،بهتر است حضوری پیگیری نمایید.
  • با سلام و عرض ادب؛ دوست عزیز، موضوع نگران کننده ای نباید باشه… احتمالا به هر دلیلی پرونده شما در مسیر بایگانی مجدد قرار گرفته، و یا اینکه به احتمال زیاد مدت زمان تعلیق شما به اتمام رسیده که پرونده در اجرای احکام، ثبت مجدد برای دستور قاضی اجرای احکام و رفع اثر شده است. به هر حال نگران نباشید، اجرای احکام صلاحیت رسیدگی مجدد ندارد و نمیتواند حکم یا مقررهء جدیدی وضع کند.
  • تعریف مسائل حقوقی ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام

    ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام، به معنای از سرگیری مجدد رسیدگی به یک پرونده کیفری است که قبلاً مختومه شده است. این اقدام زمانی انجام می شود که سه سال از تاریخ مختومه شدن پرونده گذشته باشد و محکوم علیه، درخواست اعاده دادرسی یا تجدیدنظرخواهی کرده باشد. در چنین شرایطی، دادگاه اجرای احکام موظف است پرونده را مجدداً ثبت و به آن رسیدگی کند.

    راه حل های ممکن برای ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام

    در صورت ثبت مجدد پرونده کیفری، محکوم علیه می تواند از طریق اعاده دادرسی یا تجدیدنظرخواهی، نسبت به حکم صادره اعتراض کند. اعاده دادرسی زمانی امکان پذیر است که دلایل جدید و موثری برای اثبات بی گناهی محکوم علیه وجود داشته باشد که در زمان رسیدگی اولیه به پرونده در دسترس نبوده است. تجدیدنظرخواهی نیز زمانی امکان پذیر است که محکوم علیه معتقد باشد که در جریان رسیدگی به پرونده، خطا یا اشتباهی رخ داده است.

    نکات مهم در ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام

    در ثبت مجدد پرونده کیفری، نکات مهمی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. اولاً، مهلت درخواست اعاده دادرسی یا تجدیدنظرخواهی، سه سال از تاریخ مختومه شدن پرونده است. ثانیاً، درخواست اعاده دادرسی یا تجدیدنظرخواهی باید به صورت کتبی و به دادگاه اجرای احکام تقدیم شود. ثالثاً، محکوم علیه باید مدارک و دلایل لازم برای اثبات ادعای خود را ارائه کند.

    مواد قانونی مرتبط با ثبت مجدد پرونده کیفری در اجرای احکام

    • ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری: هرگاه پس از صدور حکم قطعی، برای محکوم علیه یا دادستان دلایل جدیدی پیدا شود که موجب اثبات بی گناهی یا تخفیف مجازات شود، می توانند درخواست اعاده دادرسی نمایند.
    • ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری: هرگاه دادگاه تجدیدنظر رأی صادره از دادگاه بدوی را نقض کند، پرونده را جهت رسیدگی مجدد به همان دادگاه بدوی یا به دادگاه هم عرض دیگری در همان حوزه قضائی ارجاع می دهد.
    • ماده ۴۷۶ قانون آیین دادرسی کیفری: در صورت نقض رأی دادگاه تجدیدنظر توسط دیوان عالی کشور، پرونده جهت رسیدگی مجدد به دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده رأی منقوض ارجاع می شود.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *