وکیل سوال

5 نمونه رأی در مورد توهین ساده

رأی شماره 1 در مورد شرط تحقق بزه توهین

جزئیات رأی:

شماره دادنامه قطعی: 

تاریخ صدور دادنامه: 1401/11/23

مرجع صادرکننده رأی: 

پرونده کلاسه *تصمیم نهایی شماره *
شاکی:
خانم س. ج. ن. فرزند م.
متهم:
خانم ف. و. فرزند ج. به نشانی *
اتهام: توهین به اشخاص عادی
گردش کار: به تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۳ در وقت فوق العاده ، جلسه شعبه *تصمیم نهایی است. لذا دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده ، ضمن اعلام ختم دادرسی با استعانت از خداوند متعال و تکیه بر شرف و وجدان ، به شرح اتی مبادرت به صدور و انشای رای می نماید.

رای دادگاه

در خصوص اتهام خانم ف. و. فرزند ج. به شماره ملی*متولد ۱۳۵۲ شغل پزشک میزان تحصیلات دکتری وضعیت تاهل متاهل تعداد اولاد ۲ تابعیت ایرانی مذهب شیعه سابقه محکومیت ندارد. مقیم *ازاد تحت قرار تامین کیفری از نوع التزام دایر بر توهین با توجه به اوراق و محتویات پرونده و تحقیقات معموله در مرحله تحقیقات مقدماتی و دادرسی و دلایل و قرائن موجود در پرونده از جمله کیفرخواست شماره *مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۸ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۶ شعبه *و شکایت خانم س. ج. ن. فرزند م. و گزارش ضابطان دادگستری و اقرار صریح متهمه در جلسه دادگاه مبنی بر اینکه به شاکی عبارت از پشت کوه امده ای را بکار برده است.که در عرف جامعه این اصطلاح به معنای عقب مانده بودن و برای تحقیر و اهانت استفاده می شود. لذا دادگاه انتساب بزه فوق به متهم را محرز و مسلم دانسته و مستندا به ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ و مواد ۲ و ۱۲ و ۱۸ و ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و ماده ۱ و ۲ و ۶ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ و با لحاظ فقدان سابقه کیفری و پزشک بودن متهم به عنوان جهتی از جهات تخفیف قانونی مذکور در مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ ، متهم را با در نظر گرفتن شیوه ارتکاب جرم و گستره نقض مقررات و نتایج زیانبار ان ، به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت ( با یک درجه تخفیف ) محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ ، قابل تجدیدنظر خواهی از سوی اصحاب دعوی ، در دادگاه تجدید نظر استان شعبه *می باشد.

منبع: سامانه ملی آرای قضایی


رأی شماره 2 در مورد توهین از طریق ارسال پیامک

جزئیات رأی:

شماره دادنامه قطعی: 140106390000610191

تاریخ صدور دادنامه: 1401/08/21

مرجع صادرکننده رأی: 

خلاصه جریان پرونده:

حسب مندرجات لایحه وکیل متقاضی ع. ع. و پیوست ان نامبرده به موجب دادنامه شماره ۸۲۰۷ مورخ ۱۴۰۰/۹/۲۵ شعبه *به دلایل و و مواد قانونی و شرح و استدلال مندرج در ان بجرم توهین و تهدید و افتراء موضوع شکایت شاکی ش. ا. ش. ( پدر همسر متقاضی ) به پرداخت مبلغ ۱۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جزای نقدی درجه شش بابت توهین و مبلغ ۱۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال دیگر بابت اتهام افتراء و تحمل هشت ماه حبس تعزیری بابت اتهام تهدید با اجرای مجازات اشد بطور غیابی محکوم گردیده است.که درخواست واخواهی وی نیز مطابق دادنامه شماره ۲۰۰۱ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ شعبه مذکور رد گردیده و لکن اجرای ۴ ماه از مجازات حبس وی برای مدت دو سال تعلیق شده است.و در مورد تجدیدنظرخواهی از این رای نیز طی دادنامه شماره ۶۳۴۱ مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۸ شعبه مذکور بلحاظ خارج از مهلت قانونی بودن ان قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر گردیده و پس از تجدیدنظرخواهی از این رای نیز طی دادنامه شماره ۳۶۲۶ مورخ ۱۴۰۱/۳/۹ شعبه *به دلایل و جهات مذکور در ان دادنامه اخیرالذکر تایید و قطعی شده است.سپس وکیل متقاضی طی لایحه ایی به عنوان ریاست محترم دیوان عالی کشور و به جهات مندرج در ان که در حین شور قرائت خواهد شد درخواست تجویز اعاده دادرسی نموده است.و پرونده پس از ثبت جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است.و مفاد لایحه وکیل وی اجمالا اینکه در پی اختلافات ایجاد شده فیمابین متقاضی و همسرش که متارکه نموده متقاضی با تماس تلفنی و پیامکی با همسرش اقدام به ارسال پیامکی که حاوی توهین و تهدید نسبت به مداخله کنندگان در زندگی وی ( ش. ا. ش. پدر همسرش و م. ج. باجناق وی ) بوده می نماید. و همسرش نیز پیامک ارسالی را به این افراد ارائه نموده و برای اذیت متقاضی هر کدام از انان به طور جداگانه در فاصله زمانی متفاوت طی پرونده های جداگانه علیه متقاضی شکایت کیفری نموده اند لذا متقاضی در رابطه با همین اتهامات موضوع دادنامه مورد درخواست اعاده دادرسی یکبار با شکایت م. ج. و یکبار هم با شکایت همسرش ف. ش. محکوم گردیده است.و تصاویر دادنامه های مورد استناد خویش را ارائه و اعلام داشته که بابت عمل و اتهام واحد متقاضی طی دادنامه های فوق الذکر و مورد استناد احکام متعدد و متفاوت مبنی بر محکومیت وی صادر گردیده است.و بر اساس قاعده منع محاکمه مجدد و مجازات و اعتبار امر مختوم متهمی که سابقا به اتهام وی رسیدگی و مورد حکم قرار گرفته است.رسیدگی مجدد به اتهام وی و صدور حکم در پرونده دیگری تحت عنوان همان عناون فاقد وجاهت قانونی می باشد. و درخواست خویش را با بند ت ماده ۴۷۴ قانون ایین دادرسی کیفری منطبق دانسته است. عضو ممیز – س. ر. س.
هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید.و پس از قرائت گزارش عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده مشاوره نموده چنین رای می دهد:

رای شعبه

درخصوص درخواست تجویز اعاده دادرسی از ناحیه محکوم علیه ع. ع. نسبت به دادنامه شماره ۲۰۰۱ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ شعبه *نظر به اینکه از ناحیه وی هیچ نوع دلیل و مدرک جدیدی که از موجبات اعاده دادرسی باشد. ارائه نگردیده و مطالب مندرج در لایحه وکیل وی و تصاویر ارای صادره از محاکم بدوی و تجدیدنظر در مورد سایر محکومیتهای نامبرده از مصادیق بند ت ماده ۴۷۴ قانون ایین دادرسی کیفری نبوده زیرا در صورت احراز توهین و تهدید نسبت به هر یک از شکات مندرج در لایحه وکیل محترم هر کدام از انان مستقلا می توانند اعلام شکایت نمایند و لو اینکه این توهین به چند نفر طی یک پیامک باشد. لذا درخواست نامبرده با ماده مذکور انطباق نداشته و باستناد ان و ذیل ماده ۴۷۶ قانون مذکور قراررد اعاده دادرسی صادر و اعلام می گردد.

منبع: سامانه ملی آرای قضایی


رأی شماره 3 در مورد توهین ضمن مزاحمت تلفنی

جزئیات رأی:

شماره دادنامه قطعی: 9309980500500986

تاریخ صدور دادنامه: 1395/07/14

مرجع صادرکننده رأی: شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای س.ه. ص. دائر بر مزاحمت تلفنی و توهین موضوع کیفر خواست 663-94/3/18 دادسرای عمومی و انقلاب مستقر در ناحیه یک تهران دادگاه با عنایت به جامع اوراق و محتویات پرونده شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی اقرار در مرحله تحقیقات مقدماتی ودر جلسه دادگاه و سایر قرائن و امارات مضبوط در پرونده بزهکاریش را محرز تشخیص به استناد مواد 641و608 قانون مجازات اسلامی مصوب 75 و نامبرده را از بابت مزاحمت تلفنی به تحمل حبس به مدت سه ماه و یک روز در خصوص توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم می نماید رای صادره حضوری ظرف 20 روز از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی درمحاکم تجدید نظر استان تهران است .

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در این پرونده آقای س.ه. ص. ( محکوم علیه ) دادنامه 300387 – 94/5/10 شعبه 1053 دادگاه کیفری دو تهران تجدیدنظرخواهی نموده که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت جرم توهین و مزاحمت تلفنی به سه ماه و یک روز حبس بابت جرم مزاحمت تلفنی و به یک میلیون ریال جزای نقدی بابت توهین حسب مواد استنادی قانونی محکوم گردیده است ، حال با توجه به محتویات پرونده از شکوائیه شاکی و صورتجلسه بازبینی پیامهای خط شاکی که از طریق شماره تلفن تجدیدنظرخواه ارسال گردیده و اظهارات تجدیدنظرخواه و اظهار ندامت ایشان جرائم ارتکابی ایشان از جهت جرم مزاحمت تلفنی توام با توهین محرز می باشد و بر تعیین مجازات مقرره حسب ماده استنادی قانونی در دادنامه بدوی برای جرم مزاحمت تلفنی ایرادی وارد نمی باشد لکن با توجه به اینکه اظهار ندامت داشته با اختیار حاصل از ماده 46 و 49 و 52 و 54 قانون مجازات اسلامی حبس ایشان به مدت سه سال تعلیق می گردد و در صورت ارتکاب جرائم موضوع ماده 54 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 حکم تعلیق لغو خواهد شد و اجرائی میگردد و به مجازات جرم جدید نیز محکوم خواهد شد به این ترتیب این قسمت از رای طبق بند الف از ماده 455 قانون ایین دادرسی کیفری مصوب 94 تکمیلی رای تایید میگردد و اما جرم توهین ضمن مزاحمت تلفنی جرم مستقل تلقی نمی گردد و طبق بند ب از ماده 455 آیین دادرسی کیفری مصوب 92 تکمیلی 94 رای راجع به این قسمت نقض و تجدیدنظرخواه تبرئه می گردد و رای صادره قطعی است.

منبع: سامانه ملی آرای قضایی


رأی شماره 4 در مورد مصداق بزه توهین عادی

جزئیات رأی:

شماره دادنامه قطعی: 9409982986700048

تاریخ صدور دادنامه: 1395/06/06

مرجع صادرکننده رأی: شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام اقای ع. چ متولد 1360 با وکالت آقای ر. غ. دائر بر توهین موضوع شکایت آقای د. د.ن. د متولد 52 عضو شورای حل اختلاف شهرستان… با عنایت به شکایت شاکی ملاحظه لایحه تقدیمی متهم در شورای حل اختلاف ؛ که در قسمتی از لایحه ایشان آمده است … قاضی شورا با نقض اصول قضاوتی قصد مساعدت با وکیل خوانده داشته و بدین منظور با نقض حقوق اینجانب به نفع خوانده اتخاذ تصمیم نموده … اعضأشورا به لحاظ حقوقی بیسواد بوده و صرفا با کلمات و سخنان عامیانه اجبارا سعی در رسیدگی دارند … صفحه 1و2 اظهارات شاکی به تاریخ 93/9/9 نزد بازپرس محترم اظهارات متهم در مرجع انتظامی برابر هشت و همچنین به تاریخ 1393/12/3 نزدبازپرس محترم دادسرا قرار مجرمیت و کیفرخواست دادسرای شهرستان بهارستان ضمن عدول از عنوان اتهامی مندرج در کیفر خواست اتهام توهین به متهم را محرز و مسلم دانسته مستندا به ماده 608 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 متهم را به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم می نماید و از بابت اتهام افتراء مندرج در کیفر خواست توجها به عدول دادگاه از اتهام انتسابی متهم و محکومیت متهم به شرح مذکور توجها به اینکه صریحا امری را که از نظر قانونی جرم محسوب شود به شاکی نسبت نداده علیهذا پیرامون اتهام افتراء به لحاظ فقد ادله مستندا به ماده 4 قانون ایین دادرسی کیفری و اصل 37 قانون اساسی و ماده 120 قانون مجازات اسلامی مصوب 92/2/1حکم به برائت متهم از اتهام انتسابی صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری وظرف بیست روز پس ازابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم محترم تجدید نظر استان تهران میباشد.

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1- ع. چ. 2- د. د.ن. هریک نسبت به قسمتی از دادنامه شماره 400937-94 مورخ 94/7/27 در پرونده کلاسه 700048-94 صادره از شعبه 104 دادگاه کیفری دو بهارستان که به موجب آن آقای ع. چ. به اتهام توهین موضوع شکایت آقای د. د.ن. و با احراز بزهکاری و به استناد ماده 608 قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات) به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است و از اتهام افترا به لحاظ عدم انتساب دادن صریح جرمی به آقای د.ن. و به لحاظ فقد ادله تبرئه شده است نظر به اینکه تجدیدنظر خواهان ایراد و دفاع موثری که موجب نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته باشد اقامه ننموده اند و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظر خواسته منطبق با موازین قانونی است و ایرادی که موجب نقض آن باشد مشهود نیست و به استناد بند الف ماده 455 قانون آئین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظر خواهی ، تجدیدنظر خواهان دادنامه تجدیدنظر خواسته تائید می گردد . رای صادره قطعی است.

منبع: سامانه ملی آرای قضایی


رأی شماره 5 در مورد توهین ساده به مأموردولت

جزئیات رأی:

شماره دادنامه قطعی: 9409985842600083

تاریخ صدور دادنامه: 1394/10/21

مرجع صادرکننده رأی: شعبه 38 دیوان عالی کشور

رأی خلاصه جریان پرونده

آقای م. الف. با تقدیم لایحه ای به دفتر کل دیوان عالی کشور بانضمام تصاویر دادنامه شماره 9409975842600083- ۱۳۹۴/5/24 شعبه 101 دادگاه کیفری دو بجنورد متضمن محکومیتش به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی تعلیق شده بمدت پنج سال و رضایت نامه های طرفین و با این توجیه که با شاکی بحث لفظی داشته که به همدیگر رضایت داده اند لیکن دادگاه بنفع شاکی رأی صادر کرده و بنا به دلایلی مجال اعتراض پیدا نکرده و حال بخاطر اینکه شاکی آقای ه. (مأمور شهرداری) در ابتدا با همسرش رفتار تند و زننده داشته و با صدای بلند صحبت می کرده که قبل از رسیدن وی باعث تجمع همسایه شده بود و طبق دستورالعمل شهرداری دادن تذکر کتبی در خصوص موارد ساختمان در صورت عدم حضور مالک می بایست به شخص حاضر در ملک داده شده ولی علیرغم احراز همسرش برای گرفتن مذکر کتبی آقای ه. اصرار بر حضور وی داشته و عنوان کردن الفاظ ”بی ادب خودت هستی و پدر و مادرت هستند“ جملات عکس العملی و پاسخی هستند که شاکی ابتدا آن را مطرح کرده و موارد بی ادبی و برخورد بدشان از ابتدای فیلم حذف شده و با توجه به میزان تحصیلاتش دلیلی وجود نداشته که بلافاصله از راه رسیده و بدون هیچ مقدمه ای شروع به بحث نماید و تاریخ شکایتش نیز مقدم بر شکایت شاکی است و شاهدینی دارد که در صورت نیاز حتی حاضر به پایتخت آمده و شهادت دهند بنابراین درخواست اعاده دادرسی نموده تا علیرغم گذشت شاکی و رضایت طرفین یک میلیون ریال جزای نقدی تعلیقی و معزی به تشخیص هویت نشود و با ثبت و کلاسه ، پرونده امر به این شعبه ارجاع گردیده است. هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای سید علی اصغر لطیفی رستمی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای ولی بلاغی دادیار دادسرای دیوان عالی کشور اجمالاَ مبنی بر پذیرش درخواست اعاده دادرسی در خصوص دادنامه شماره 9409975842600083- ۱۳۹۴/5/24 مشاوره نموده چنین رأی می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به اینکه الفاظ بکار برده شده توسط محکوم علیه متقاضی اعاده دادرسی آقای م. الف. با توجه به مندرجات و متن دادنامه، عکس العملی و متقابل بوده و اهانت ابتدا توسط شاکی که مأمور دولت بوده صورت گرفته و در این حالت او در حال انجام وظیفه قانونی نبوده (اهانت بر اساس وظیفه قانونی و یا به سبب آن انجام نپذیرفته) تا توهین متقابل حین انجام وظیفه به مأمور دولت محسوب گردد بلکه با وصف فوق توهین هر دو طرف ساده و عادی تلقی و مستوجب کیفر مقرر در ماده 608 قانون مجازات اسلامی بوده که با رضایت طرفین مقتضی اتخاذ تصمیم برابر ماده یکصد قانون آئین دادرسی کیفری می باشد از این رو در صدور حکم به محکومیت متقاضی مذکور باستناد ماده 609 قانون مجازات اسلامی خلاف موازین و فراتر از کیفر قانونی تشخیص داده شده و مآلاَ درخواست اعاده دادرسی وی با بند چ ماده 474 قانون آئین دادرسی کیفری مطابقت داشته که با اختیار حاصله از ماده 476 همان قانون ضمن پذیرش تقاضا و تجویز اعاده دادرسی پرونده جهت تجدید رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده حکم قطعی ارجاع داده می شود.

منبع: سامانه ملی آرای قضایی

برای آشنایی با نکات مربوط به جرم توهین ساده به مقاله«مجازات توهین ساده در قانون ایران: شرایط و مراحل شکایت + نمونه شکوائیه» در همین سایت، مراجعه کنید!

نمونه رأی توهین ساده


وکیل سوال – مرجع تخصصی مشاوره و خدمات حقوقی

وکیل سوال یک پلتفرم تخصصی در حوزه مشاوره و خدمات حقوقی است که تحت مدیریت خانم ام البنین تنکابنی رضایی فعالیت می کند. هدف ما ارائه اطلاعات حقوقی دقیق و ارائه خدمات تخصصی وکالت در زمینه های مختلف، از جمله دعاوی کیفری و حقوقی، امور قراردادی، جرایم سایبری، دعاوی ارزی و مالی، وکالت در امور ثبتی و ملکی است.

اگر به دنبال تنظیم وکالت نامه ای جامع و بی نقص هستید، وکیل سوال با دانش تخصصی و تجربه حقوقی گسترده، همراه شما خواهد بود.

همین حالا مشاوره بگیرید و وکالت نامه ای مطمئن تنظیم کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *